[Produk ini adalah EBOOK dalam format pdf, bukan buku cetakan. Segala imej hanya ilustrasi sahaja.]

Ebook : Buku digital yang dibaca di komputer

RM 25 Sahaja


Mengapa perlu berpenat-lelah habiskan masa menghafaz surah idaman tetapi akhirnya ia tidak 'melekat' di ingatan, sedangkan
sudah ada 'jalan pintas' yang lebih
BERKESAN dan PRAKTIKAL?
KAEDAH JIBRIL :
Teknik menghafaz BERIMPAK TINGGI yang mendedahkan strategi ’step-by-step’ untuk menghafaz secara 'relaks & santai tapi ingat' dengan keistimewaan tambahan : dijamin tidak mengganggu urusan harian 8-5 anda!
Memperkenalkan :
Ebook KAEDAH JIBRIL
 
Mengapa KAEDAH JIBRIL sesuai untuk masyarakat awam?
Ini kerana, ia dicipta khas untuk mengatasi masalah utama golongan awam ketika menghafaz seperti :
 • Segala surah yang dihafaz 'hilang begitu sahaja' kerana teknik hafazan sedia ada tidak berupaya memindahkan memori hafazan dari ingatan 'jangka pendek' ke ingatan 'jangka panjang' dengan berkesan.

 • Hanya mengulang-ulang bacaan surah pendek Juz Amma sahaja dalam solat 5 waktu tanpa berpeluang 'upgrade' ke surah yang lebih panjang kerana bermasalah untuk mengekalkan ingatan hafazannya.

 • Sering tersangkut & terkeliru ketika membaca surah popular dalam solat akibat gagal mengecam betul-betul 'simpang-siur' ayat mutasyabihat dalam surah tersebut.

 • Tidak menemui teknik sesuai supaya hafazan surah popular 'melekat' kuat di ingatan sampai bila-bila seperti surah Al-Fatihah.

 • Tidak berpeluang menghafaz secara 'full time' di sekolah tahfiz kerana kekangan kerja walaupun keinginan menjadi 'Al-hafiz' begitu membara.
 
 
 
 
Jika anda inginkan masalah di atas diatasi, ingin ketahui teknik hafazan yang lebih mudah, praktikal dan berkesan, ini jalan pintasnya :
Dapatkannya dari pakar hafazan!
Assalamualaikum w.b.h.
Saudara/Saudari yang dihormati sekelian...

       Begitulah senarionya sekarang, ramai golongan awam yang ingin menghafaz surah popular Al-Quran berputus asa dan berhenti di tengah jalan apabila menghadapi situasi di atas...

       Persoalannya, Adakah Surah popular seperti Yasin, Sajadah, Mulk, Waqiah dan lain-lain itu terlalu sukar 'melekat' diingatan, atau teknik hafazan kita yang kurang berkesan sebenarnya?

       Adakah wujud teknik hafazan yang praktikal untuk golongan awam menghafaz surah seperti hafiz yang 'pro' walaupun tidak pernah memasuki sekolah tahfiz?

Jawapannya ialah : Ya, melalui Kaedah Jibril.
(Klik disini untuk mengenali Kaedah Jibril)

       Setelah saya menjelajah hampir satu Malaysia memperkenalkan seminar ini, kini tibalah masanya untuk memadatkannya dalam 1 ebook.

       Ebook Kaedah Jibril adalah himpunan teori praktikal Kaedah Jibril yang digabungkankan sekali dengan pengalaman interaksi, komentar dan maklumbalas dari ribuan peserta seminar kaedah jibril sebelum ini.... Pendek kata, ia adalah versi 'full version' bagi seminar kaedah jibril.

       Segala teknik dan langkah-langkah dalam kaedah Jibril direka begitu terperinci untuk mencapai 1 matlamat utama : menjadikan kualiti hafazan surah idaman anda sekukuh Surah Al-Fatihah diingatan!

       Tidak kira siapapun anda.... mahasiswa IPT, pelajar sekolah menengah, jurutera, penjawat awam, pekerja sektor swasta, businessman, surirumah, ustaz bahkan imam sekalipun, Kaedah Jibril adalah 'jalan singkat' untuk anda  menjadi hafiz secara senyap-senyap walaupun tanpa 'basic' & pengalaman menghafaz!

       Dan sudah tentu, dengan mempraktikkan teknik yang betul dan sesuai, barulah janji Allah dalam ayat 17 Surah Al-Qomar benar-benar dirasakan kebenarannya!

Sesungguhnya Kami telah memudahkan Al-Quran untuk diingati, maka adakah sesiapa yang mahu mengambil peringatan?
Surah Al-Qomar, 17.

Miliki ebook ini sekarang!

Ustaz Mohd Asraff Ayob Al-Hafiz
2 SEBAB UTAMA
MENGAPA KAEDAH JIBRIL BERBEZA DARI YANG LAIN :
Tetapi Ustaz Asraff, apa yang saya dapat
dari ebook Kaedah Jibril ini?
PALING UTAMA : Segala tips & teknik Kaedah Jibril adalah teknik praktikal, tidak bersifat teori semata-mata agar anda mendapat 'full package'  teknik hafazan sebenar! - bukan retorik, bukan teknik impian atas angin, tetapi KAEDAH PRAKTIKAL dan SESUAI PADA REALITI!

Bab yang disusun secara sistematik mengikut step-by-step dengan penerangan jelas di setiap bab supaya anda dapat memahami 'big picture' Kaedah ini dengan sempurna.

Saya kongsikan sekali pengalaman peribadi (bab 1) bagaimana pada mulanya saya sama seperti anda (tidak yakin menghafaz) tetapi bertukar 360 darjah disebabkan 2 nasihat 'penggugah minda' dari 2 guru! Ingin ketahui bagaimana ia terjadi? Rujuk halaman 7.

Ketahui bagaimana 6,236 ayat Al-Quran boleh menjadi 'filter' pembersih mata hati anda serta memotivasikan kehidupan, supaya anda boleh mendapatkan 'panduan langsung' dari Tuhan setiap kali masalah besar melanda! (muka surat 21).

Bagaimana 3 teknik asas Kaedah Jibril begitu praktikal untuk anda praktikkan walaupun begitu banyak urusan harian perlu dibereskan setiap hari.  Anda akan terperanjat kerana 3 teknik ini nampak begitu 'simple' tetapi amat-amat praktikal dan berkesan! (bab 5, 6 dan 7)

Teknik lanjutan KAEDAH JIBRIL : kekuatan ’serampang 3 mata’ : teknik mengulang bersifat ’sekejap tapi ingat’. Sebenarnya teknik inilah yang menjadi main factor’ hafazan Al-Quran anda sentiasa kekal, walaupun anda sibuk kesana-sini hadiri mesyuarat, atau dihimpit ’deadline’ kerja yang tak putus-putus! (Mukasurat 60 - 67)

Mengapa 10 surah popular seperti Yasin, Sejadah, Mulk, Rahman  perlu anda hafaz dahulu sebelum yang lain. Disertakan sekali kelebihan setiap surah serta senarai 'do and don't' yang perlu anda buat serta elakkan ketika menghafaznya. (Mukasurat 71)

10 F.A.Q (Frequently asked question) : Persoalan utama yang sering menghambat fikiran anda selama ini dalam usaha menghafaz seperti apa doa mustajab paling sesuai , cara mengelakkan dari terkeliru ayat hampir serupa, apa perlu dilakukan jika terlupa hafazan ketika solat dan banyak lagi (muka surat 79)

4 alasan mental yang sering menggagalkan usaha dan melemahkan semangat anda untuk menghafaz. Anda akan dibekalkan sekali teknik kawalan minda untuk mengatasinya... (mukasurat 95)

2 'skrol' yang akan anda terima dihujung pengajian Kaedah Jibril iaitu skrol pintu H_ _ _ dan pintu S _ _ _ _ . Ia bagaikan 'batu loncatan' agar anda terus 'full swing' menghafaz sebaik ebook ini habis dibaca! (Muka surat 103)

Serta banyak lagi..
Contoh Kandungan Ebook Kaedah Jibril.
Bukan itu sahaja, malah Ebook ini juga ditulis dengan berbagai ciri keistimewaan lain seperti :
 • Gaya penulisan terkini ala 'blog' yang tidak 'skema' serta berbeza dari ayat 'buku agama' tradisional, supaya anda terasa seolah-olah Ustaz Asraff sendiri 'bercakap' dengan anda ketika membacanya!

 • Setiap ayat Al-Quran dan hadis diselang-selikan dengan input penerangan bercorak motivasi penggugah jiwa, agar anda mendapat lebih dari teknik hafazan semata-mata!

 • Penerangan bersahaja, berbentuk santai dan disulami dengan lawak spontan (kebanyakannya diambil dari situasi sebenar seminar) agar anda membacanya dengan senyuman ceria.

 • 'Flow'  bab, topik dan ayat buku ini disusun dengan begitu teliti agar anda mengalami 1 pengalaman pembacaan yang mengasyikkan.

 • 'Lay-out' ebooknya penuh berwarna dan bergaya, diatur dengan susun letak yang mementingkan 'sedap mata memandang'.
Contoh 'Layout' penerangan Ebook Kaedah Jibril.
Baiklah Ustaz Asraff, saya ingin segera memiliki Ebook ini.
Sila Klik butang ' MILIKI SEKARANG' dibawah untuk menempah  EBOOK KAEDAH JIBRIL SAHAJA (Rm 25)
Tetapi Ustaz Asraff, saya inginkan Ebook ini beserta kesemua Ebook lain supaya ilmu Al-Quran saya lengkap & sempurna dengan :
PAKEJ ISTIMEWALihat betapa lengkapnya PAKEJ ISTIMEWA!
TEKAN DISINI UNTUK MENGETAHUI KELEBIHANNYA.
Cetuskan minat anda dengan Al-Quran!
: Ebook 145 fakta
1
Kuasai teknik praktikal menghafaz
: Ebook K.Jibril
2
Tonton Ustaz Asraff terangkan Kaedah Jibril 
Video K.Jibril
3
Ketahui kandungan menyeluruh Al-Quran!
: Quranology
4
Hadiri seminar hafazan sicilik 'Kaedah XXX' supaya anak anda pula menjadi Hafiz! : Tiket percuma dan tiket diskaun.
5
Sila Klik butang 'MILIKI PAKEJ' di atas untuk menempah PAKEJ ISTIMEWA
pada harga jauh lebih MENJIMATKAN!
Rm 90 menjadi Rm 45 sahaja. (Diskaun 50%)
 
HakCipta terpelihara © 2009 www.kaedahjibril.com  & Rizqona Enterprise. Segala yang terkandung dalam laman web ini tidak boleh diambil/ditiru semula secara digital atau cetakan non-digital tanpa kebenaran pemilik.
(
)
)
(
APA KATA MEREKA TENTANG KAEDAH JIBRIL :


Dengan Kaedah Jibril, saya telah berjaya mengelakkan dari mengulangi kesilapan besar menghafaz tanpa teknik betul selama 3 tahun yang menyebabkan hafalan saya selama ini asyik 'on and off' sahaja!
Ybh. Raja Azmi Raja Nazuddin
Chief Executive Officer (C.E.O)
Zelan Berhad.
 1. Ia telah TERBUKTI BERKESAN - melalui pengiktirafan dan testimoni dari ribuan peserta sepanjang seminar ini diadakan diseluruh pelosok negara!

 1. Ia telah mendapat sambutan luas dan menggalakkan dari peserta seminar seluruh malaysia, termasuk golongan mahasiswa terpelajar serta cendekiawan universiti seperti U.I.A, U.P.M, U.S.M, U.U.M dan U.T.M.

(lihat gambar peserta dan testimoni DISINI)